Het Noordelijk Zwarte Woud is voor velen een van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland, voor wie houdt van rust, ruimte en natuur. Met de auto ben je er zo. Het is bekend vanwege de uitgestrekte dennenbossen die liggen tussen Baden-Baden in het westen en Calw in het oosten en van Pforzheim in het noorden tot Alpirsbach in het zuiden.

Het Noordelijke Zwarte Woud is een van de grootste natuurparken van Duitsland en een ideale vakantiebestemming voor wandelaars. Met wandelpaden die voeren langs schilderachtige dorpjes, kronkelende rivieren, oude kastelen, idyllische meertjes, weilanden en herfstbossen. Door valleien en wijngaarden waar de oogst in volle gang is.

Uitstekende wandelpaden
Het wandelpadennetwerk van het Noordelijke Zwarte Woud is uitstekend begaanbaar. Er zijn twaalf gecertificeerde paden die worden onderhouden door de Zwarte Woud Vereniging met elk hun eigen bewegwijzering. Daarnaast is er 1.486 km aan uniform gemarkeerde wandelpaden voor eindeloos veel wandelplezier. Hier bepaal je zelf je route, de duur van de tocht en de hoogtemeters: licht, medium of zwaar. En geniet je van landschappelijke highlights en de mooiste vergezichten.

Belangrijke links om het Noordelijke Zwarte Woud grondig te ontdekken zijn:
Premiumpaden en gastronomische routes
12 gecertificeerde wandelpaden
Indrukwekkende natuurbelevenissen
Meerdaagse wandelingen
Gastvrije hotels die alles weten over de mooiste wandelroutes en bagagevervoer
Zwarte Woudgidsen vertellen tijdens de mooiste tochten over de indrukwekkende natuur
Wandelexperts die je helpen met toeristische informatie
Natuurlijke hoogtepunten zoals heidevelden, kloven, beschermde bossen of de Heckengäu
Wandelhutten met regionale gerechten
De Zwarte Woud Vereniging onderhoudt en creëert de uitstekende wandelpaden

De grote verscheidenheid van het Noordelijke Zwarte Woud
Wandelen in het Noordelijke Zwarte Woud betekent het ontdekken van heidevelden, kloven, beschermde bossen en de Heckengäu. Je vindt er een grote verscheidenheid aan natuurlijke hoogtepunten zowel op grote hoogte als in diepe valleien. Tussen ondiepe rivieren en borrelende bronnen, in bossen, weilanden en Mooren – de waterrijke heidevelden.

Vanuit het oosten van het Noordelijke Zwarte Woud strekt de Heckengäu zich uit over het heuvelachtige landschap met zijn weelderige weiden, rozenbottelstruiken en weideboomgaarden. In het westen maakt het Gäu-landschap plaats voor kleurrijke herfstbossen. In de diepe valleien wachten spectaculaire en sprookjesachtige plekken je op. Hoe mystieker de diepten en het bos, hoe zonniger de hoogten van het Nagoldtal, Albtal en Enztal.

Het bericht Herfstwandelen in het Noordelijke Zwarte Woud verscheen eerst op Walk it!.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie