Vegan, we horen het steeds vaker! En dat is maar goed ook als je het ons vraagt. In de huidige wereld, waarin de uitstoot van CO2 stijgt en de opwarming van de aarde doorgaat, is het tijd dat we hier met z’n allen iets aan doen. Om ervoor te zorgen dat we de uitstoot van CO2 weten te verminderen, is het consumeren van minder vlees en andere dierlijke producten natuurlijk een absolute must. Waar veel mensen bij het praten over vegan alleen denken aan voeding, geldt dit natuurlijk voor veel meer dingen. Een veganist heeft immers echt geen leren jas aan kunnen we je verzekeren. Omdat een echte veganist over alles nadenkt, heb je natuurlijk ook te maken met je verzorgingsproducten. Dus hoe zit dit eigenlijk voor de veganist?

Collageen, lanoline en keratine

Een veganist doet afstand van alles wat met dieren te maken heeft. Dus of het nu gaat om het eten van een ei of het drinken van melk, alles waar een dierlijke toevoeging aan zit, wordt niet door de veganist geconsumeerd. Dit geldt daarom dus ook voor veel verzorgingsproducten. Wanneer we kijken naar de meeste anti-rimpelcrèmes, dan valt het op dat hij collageen in is verwerkt. Dit is een dierlijk product. In hoeverre dit ook daadwerkelijk werkt dat is een ander verhaal. Glycerine is een dierlijk product dat wordt gebruikt in lotion en tandpaste en Keratine vinden we terug in shampoo. Kortom, een flinke uitdaging dus.

Maak je eigen producten

Een goede manier om deze producten niet te hoeven gebruiken, is het maken van je eigen producten. Waar je je voeding kunt aanvullen met het gebruik van het supplement; ashwagandha, kun je dit met verzorgingsproducten natuurlijk ook gewoon zelf maken. Wil je overigens de ashwagandha ervaringen lezen? Neem dan eens een kijkje op het internet. Terugkomend op je eigen verzorgingsproducten. Omdat niet iedereen het geld heeft om vegan producten te kunnen kopen, is het zelf maken een goed alternatief. Dit kun je relatief eenvoudig doen. Baking Soda is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt als shampoo. Toch liever iets meer schuim? Ga dan voor wat geraspt marseille met water. Om ervoor te zorgen dat je de heerlijke geur krijgt, voeg je er vervolgens wat olijfolie aan toe voor het voeden van je haar en vervolgens wat druppels van je favoriete geur.

Kies voor producten die passen bij je huid

Op televisie wordt ons natuurlijk vanalles beloofd. Wat vooral belangrijk is bij het gebruik van verzorgingsproducten, is dat je kiest voor producten die ook daadwerkelijk bij je huid passen. Stel dat je een droge huid hebt, dan is een hydraterend product een absolute aanrader. Heb je last van bijvoorbeeld eczeem, dan zullen er bepaalde producten zijn, die je absoluut moet vermijden. Stel dat je de hele dag in de zon hebt gelegen en je bent ondanks het gebruik van de beste dagcreme met SPF toch iets verbrand. Dan willen we het liefst wat verkoeling. Een goede manier om dit te doen is door een aftersun te gebruiken. Ook mint doet het dan overigens ontzettend goed. Omdat iedere huid anders is, is het lastig te zeggen wat voor jou het beste werk.

Het bericht Hoe zit het met verzorgingsproducten die vegan zijn? verscheen eerst op Plantaardig.org.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie