Met een schoon terras, gevulde potten op het dakterras of balkon van je appartement en nieuwe beplanting in je tuin mag het voorjaar beginnen. Bladluizen kunnen het plezier in tuinieren alleen behoorlijk verpesten. Met de oplossingen van Schenkeveld Natuurlijk kan bladluis effectief en op biologische en natuurlijke wijze bestreden worden. Zo geef je bladluis geen kans en kun jij optimaal genieten van je groene oase.

Zit je rozenstruik vol met witte velletjes of je olijfboom vol met bladluis? Denk dan eens aan het inzetten van lieveheersbeestjes. Met deze bladluiseters ben je binnen no-time van je plaag af!

Lieveheersbeestjes als natuurlijke oplossing
Bladluis komt veel voor vanaf het voorjaar. In een paar dagen tijd kan een plant of boom compleet onder de luizen zitten. Iedereen kent de plakkerigheid (honingdauw) op planten, maar ook op auto’s en caravans als deze onder een boom staan waar luis in zit. De beestjes genieten van de sappen van de plant waarop ze zich hebben genesteld. Ze houden voornamelijk van linde, roos, pruimenboom, olijfboom en groenten gewassen zoals komkommer en paprika. Het lieveheersbeestje bestrijdt deze luis op natuurlijke wijze. Ze zien er dus niet alleen schattig uit, maar zijn ook nog eens ontzettend nuttig in je tuin. Bij een lieveheersbeestje staan er dagelijks zo’n 150 bladluizen op het menu. Niet zo gek dus om deze insecten in te zetten bij de ecologische bestrijding van bladluis.

Tuinieren met respect voor de natuur
De inzet van lieveheersbeestjes tegen bladluis is niet alleen effectief, maar ook biologisch en ecologisch verantwoord. Je trekt lieveheersbeestjes aan door te zorgen voor gevarieerde beplanting in je tuin. Meidoorn, linde en hazelaar zijn populair en bloeiende planten bezorgen de beestjes pollen en nectar. Daarnaast helpt Schenkeveld Natuurlijk je een handje en door de lieveheersbeestjes te verkopen. De beestjes worden geleverd als larven en eitjes per 100 stuks. Het voordeel hiervan is dat de kever dan nog geen vleugels heeft en niet kan wegvliegen. De larven moeten eten om te kunnen verpoppen tot volwassen kever. Zij leggen vervolgens weer eitjes waardoor de cirkel rond is en jouw plant of boom blijvend beschermd is tegen bladluis. Om de lieveheersbeestjes in een boom uit te zetten biedt het bedrijf handige jute zakjes die je in de kroon van de boom kunt bevestigen.

Help de lieveheersbeestjes
In combinatie met Treefixer boomband zorg je ervoor dat lieveheersbeestjes hun werk kunnen doen zonder dat ze lastig worden gevallen door mieren. Mieren beschermen bladluizen en maken het de larven van het lieveheersbeestje lastig om bladluizen effectief te bestrijden. Door de lijm op de band worden plaaginsecten op natuurlijke wijze weggehouden. De transparante kleur zorgt ervoor dat de lijmband geen andere insecten aantrekt, zodat deze niet onnodig gevangen worden. De lijm is UV- en weersbestendig.

Over Schenkeveld Natuurlijk
Mariken Schenkeveld is eigenaresse van Schenkeveld Natuurlijk en heeft ruim 20 jaar ervaring in de biologische gewasbescherming in de professionele tuinbouw. Door haar jarenlange ervaring kan ze oplossingsgericht adviseren en kan ze voor veel plagen een natuurlijke oplossing bieden. Op de handige Infographic ‘Mijn Plant Natuurlijk Mooi’ zijn alle plagen in kaart gebracht. Aan de hand van deze tekening kan worden bepaald van welke plaag je plant last heeft en wat een goede biologische oplossing hiervoor is. Naast biologische plaagbestrijding kun je bij Schenkeveld Natuurlijk terecht voor vallen, feromonen, lokstoffen en biologische meststoffen. Hiermee biedt het bedrijf een totaalpakket aan voor duurzaam tuinieren. Bekijk de mogelijkheden via de webshop www.tuiniernatuurlijk.nl

Categories:

No responses yet

Geef een reactie