Wat leg jij vanavond op de barbecue? Met dit recept voor auberginepizza’s zal je jouw gasten zeker verrassen! Beleg de aubergines met tomaat, mozzarella en zelfgemaakte rucola-pesto en zet zo een bijzonder barbecuegerecht op tafel. Eet smakelijk!

Bereidingstijd: +-45 minuten

Ingrediënten
voor 4 personen
4 aubergines
2 bollen mozzarella
100 g passata
100 g cherrytomaten, gehalveerd
60 g zwarte olijven
zout en peper

voor de rucola-pesto
2 teentjes knoflook
40 g rucola
30 g pijnboompitten
25 g Parmezaanse kaas
15 g basilicum
6 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze
Zet de BBQ aan of verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd ze aan de binnenkant met diagonale lijnen in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Houd de schil intact. Bestrooi de helften met zout en laat 10 minuten staan.
Bestrijk de aubergines royaal met tomatensaus en beleg met plakken mozzarella, tomaten en zwarte olijven. Grill de auberginepizza’s 25 minuten op de BBQ of in het midden van de voorverwarmde oven, tot de auberginehelften gaar zijn en de mozzarella is gesmolten.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten 2 tot 3 minuten goudbruin op middelhoge temperatuur. Laat kort afkoelen. Doe alle ingrediënten voor de rucola-pesto in een keukenmachine en mix tot een grof geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bewaar eventueel wat rucola en basilicum voor de garnering.
Haal de auberginehelften van de BBQ of uit de oven, verdeel ze over de borden en verdeel er wat rucola-pesto en cherrytomaten overheen. Garneer met rucola of basilicum en serveer direct.
Tip: geen tijd om rucola-pesto te maken? Gebruik dan kant-en-klare pesto!

Het bericht Recept: Auberginepizza’s van de BBQ met rucola-pesto verscheen eerst op Plantaardig.org.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie