Voor vrijwel elke sportsessie geldt: herstel is noodzakelijk om vooruit te komen. En dat niet alleen. Het verkleint bovendien de kans op blessures aanzienlijk. Voor hardlopers geldt dat des te meer. Tijdens een rustperiode, geef je je lichaam de tijd om de hardloopsessie te verwerken en weer aan te sterken voor een nieuwe training. Hoe je dat het beste doet? Dat lees je in dit artikel!
Drinken

Voor, tijdens én na de training is het belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Transpiratie gedurende de work-out zorgt ervoor dat je veel vocht verliest. En daarmee ook belangrijke voedingsstoffen en mineralen. Drink na een training een sportdrank met toegevoegde mineralen, nuttig een eiwitshake of probeer één van de andere producten van Orangefit.nl. Zo voorkom je hoofdpijnen en spierkrampen en biedt je je lichaam alles wat het nodig heeft om goed te kunnen herstellen.
Doorbloeding

Tevens is het belangrijk dat je de doorbloeding van je lichaam blijft stimuleren. Voornamelijk na een intensieve training is dit essentieel. Dit doe je door te stretchen. Zorg dat je je spieren, met name die in je onderlichaam, goed losmaakt. Een foamroller kan helpen de laatste spierknoopjes te laten verdwijnen.
Douchen

Neem daarna tijd voor een douche. Begin lauwwarm om je spieren tot rust te laten komen en te kunnen ontspannen. Om je lichaam weer volledig op scherp te krijgen, kun je vervolgens de kraan geleidelijk kouder draaien. Dit stimuleert de bloedcirculatie en thermoregulatie.
Voeding

Voeding is ontzettend belangrijk voor een snel en goed herstel. In een herstelmaaltijd is het belangrijk dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en wat gezonde vetten binnenkrijgt. Kwark, quinoa, kip, eieren, noten, spinazie en broccoli en avocado zijn daarvoor uiterste geschikt.
Rusten

Tenslotte is het belangrijk om daadwerkelijk rust te nemen. Zowel in de vorm van ontspanning als in de vorm van slaap. Voorkom dat je na een intensieve training een verhuissessie of lange boswandeling op de planning hebt staan. Zo voorkom je overbelasting. Vervolgens is het belangrijk om goed te slapen; minstens 8 uur. Je lichaam herstelt immers het meest gedurende de nacht.

Het bericht Zo herstel je na je hardloopsessie verscheen eerst op Walk it!.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie