Waarom kunnen de meeste hightech materialen niet wedijveren met wol? Simpelweg omdat wol een intelligent product is van de natuur. Glerups maakt er iconische sloffen van die wereldwijd met veel plezier worden gedragen.

De 5 beste redenen om wollen sloffen te dragen zijn:

  1. Ze zijn gemaakt van 100% puur natuurlijke wol van zorgvuldig geselecteerde boerderijen
  2. Ze houden je voeten warm in de kou en koel in de hitte
  3. Ze absorberen tot 35% vocht en houden je voeten droog
  4. Ze beschermen tegen geur en zijn zelfreinigend
  5. Ze zijn comfortabel en zacht om te dragen en ook jeukvrij

Door de jaren heen heeft Glerups de perfecte mix van wol gevonden van Gotland-wol uit Denemarken gecombineerd met hoogwaardige witte wol uit Nieuw-Zeeland. De wol voldoet aan de hoogste normen voor dierenwelzijn. Volgens een speciaal procedé maakt het merk er zuiver wolvilt van. Weet dat wol het beste werkt op de blote huid, draag daarom je pantoffels altijd zonder sokken.

Zelfreinigende eigenschappen
Wol is een natuurproduct met zelfreinigende eigenschappen. Dit komt door het natuurlijke vet van de wolvezel genaamd lanoline. Als schapen nat worden, ontstaat er een proces tussen de lanoline en de natuurlijke basiszouten van de schapen uit transpiratie, die samen een natuurlijke zeep vormen die de wol reinigt. Deze eigenschappen vind je terug in de pantoffels van Glerups. Daarom is het niet nodig om ze te wassen. Sterker nog, je kunt ze beter een dagje droog in de tuin leggen om ze uit te laten ademen.

Informatie
De buitenzool van de pantoffels is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer en heeft een antislipwerking. De handgemaakte sloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in diverse kleuren. Glerups sloffen zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Klik hier voor de video over Glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 74,95.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie