Het is februari, en de dagen worden steeds weer een stukje langer, maar het is en blijft nog even winter. Voor veel mensen is dit een uitdagende tijd, want de feestdagen zijn voorbij en de boost van een nieuw jaar met de bijbehorende goede voornemens begint langzaamaan te verwateren. Kortom: je humeur en je lichaam kunnen vast wel een oppepper gebruiken. Hier vind je daarom 5 tips die jou helpen je winterdip te skippen!

Tip 1: Frisse lucht doet wonderen

Om uit je winterdip te komen is het een aanrader om lekker veel naar buiten te gaan. Trek je wandelschoenen aan en ga naar het bos of het park. Samen met de kinderen op pad? Hier vind je leuke wandelingen. Wanneer je intensief beweegt, maken je hersenen verschillende stofjes aan, waardoor je een geluksmoment ervaart. Serotonine, dopamine en endorfine zorgen daarvoor. Heb je niet elke dag tijd voor een lange wandeling? Eet dan eens je lunch tijdens een korte wandeling in plaats van achter je bureau.

Tip 2: Zoek je vrienden op

Samenzijn met anderen kan je veel energie geven. Een dagje samen uit is natuurlijk altijd leuk, maar een heerlijke rustige ochtend bij iemand thuis kan ook juist heel gezellig zijn. Zet samen een uitgebreid ontbijt op tafel en klets bij, terwijl de kinderen even lekker buiten spelen. Zo ga je niet alleen je eigen winterdip tegen, maar ook die van je vrienden en familie!

Tip 3: Luister naar muziek

Muziek kan veel doen met je humeur, dat blijkt onder andere uit dit inspirerende college van hoogleraar Erik Scherder. Ook al zou je in een somber humeur het liefst naar gevoelige ballads willen luisteren, kies toch voor vrolijke liedjes met een lekker snel ritme: ze geven je energie en voor je het weet sta je te dansen. Dus pak jouw feel-good playlist erbij en dans jezelf blij!

Tip 4: Neem tijd voor jezelf

Misschien zit je agenda vaak vol met allerlei afspraken. Het kan dan juist heel fijn zijn om tussendoor een momentje voor jezelf in te plannen. Doe dan alleen dingen waar je vrolijk van wordt. Misschien is dat voor jou wel iets lekkers bakken met je kinderen? Of eindelijk een moment nemen om je boek uit te lezen? Een korte yogasessie? Doe waar jij blij van wordt!

Tip 5: Snack gezond

Wist je dat voeding veel invloed heeft op je gemoedstoestand? Een snack kan daarom helpen als je even in een dipje zit. Kies wel voor een gezond tussendoortje, zodat je bloedsuikerspiegel niet te veel schommelt. Neem bijvoorbeeld een stuk fruit, zoals een kiwi. Dit vitaminebommetje geeft je een opkikker, en door het hoge vezelgehalte blijft je bloedsuikerspiegel goed stabiel. Zo verdwijnt die winterdip als sneeuw voor de zon!

Kun je nog wel wat extra hulp gebruiken om gezonder te leven? Doe dan mee met de Skip je winterdip challenge! Deze vindt plaats van 21 tot 28 februari. Gedurende 7 dagen eet je iedere dag een kiwi en vind je achter ieder deurtje van de digitale challengebox een leuke uitdaging of recept. Zo ervaar je de voordelen van deze groene vrucht en haal je deze laatste wintermaand het zonnetje in huis!

No responses yet

Geef een reactie