Ben je nog op zoek naar een leuk uitje voor met je vriendinnenclub? Van vrijdag 20 oktober tot en met zondag 22 oktober 2023 staat Maastricht weer in het teken van het Maastricht Gallery Weekend. Achttien galeries openen hun deuren voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Informatie: www.maastrichtgalleryweekend.nl.

Maastricht Gallery Weekend trapt af met een feestelijke openingsavond op vrijdag 20 oktober om 18.00 uur, waarbij iedere galerie een bijzondere activiteit organiseert. Denk hierbij aan een vernissage, lezing, livemuziek of catering. Op zaterdag en zondag zijn alle galeries geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Voor deze tweede editie van MGW is ook een promotiecampagne gevoerd in de Euregio.

Prachtige wandelroute vol kunst door historisch Maastricht
Via een fraaie wandelroute door het historische centrum van Maastricht kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met een gevarieerd kunstaanbod van de deelnemende galeries,  veelal verborgen achter monumentale gevels. Een gesprek met de galeriehouders, het ontmoeten van de aanwezige kunstenaars en het wellicht vallen voor een kunstwerk: alles is mogelijk.

Maastricht Gallery Weekend & Wyck Artistique
Maastricht Gallery Weekend valt dit jaar samen met Wyck Artistique. Wyck is de thuisbasis van veel creatieve makers en kunstateliers. Tijdens Wyck Artistique kun je ze ontmoeten via een eigen kunstroute met expo’s verspreid door het stadsdeel aan de oostzijde van de Maas. Voor bezoekers aan Maastricht zijn dit weekend in samenwerking met LBG hotels arrangementen te boeken tegen gereduceerd tarief.

18 deelnemende galeries aan Maastricht Gallery Weekend
De 18 deelnemende galeries heten iedereen van harte welkom. Dit zijn: Galerie Cesart, Galerie MOA, Peter Slegers, Artichoque Art Gallery, Kalkman Vinyl Records & Art, Maaslands Antiquariaat, Galerie PontArte, NAN Glass & Design, Boekhandel Dominicanen, Onze Lieve Vrouwe Galerie, Rob van Rijn Kunsthandel Galerie, The Atelier Art Society, Famke Rousseau, Galerie Post + Garcia, Kroon Gallery, KunstuitleenMaastricht (Rechtstraat en Boschstraat) en Galerie Schuwirth en van Noorden.

Centrum Management Maastricht omarmt de ondernemende galeries in Maastricht
Astrid Verberne, Centrummanager: ‘Centrum Management Maastricht behartigt de belangen van ondernemers, de behoeften van bezoekers en de meerwaarde voor bewoners. Samen met hen werken we aan een goed ontwikkeld, economisch vitaal, gastvrij en toekomstbestendig stadscentrum. Maastricht Gallery Weekend past hier perfect bij. Ondernemende galeries verenigen zich en maken kunst op laagdrempelige wijze toegankelijk voor inwoners en bezoekers.’

Data en openingstijden
Opening: vrijdag 20 oktober, van 18:00 tot 22:00 uur
Gallery Route: zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober, van 12:00 tot 18:00 uur.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie