Vrouwen die actief en sportief leven, weten dat ze goed op hun voeding moeten letten. Botontkalking op latere leeftijd is bijvoorbeeld een probleem waar veel vrouwen rekening mee moeten houden en met goede voeding is veel te voorkomen. Een uitgebalanceerd dieet met voldoende vetten, eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen, liefst in de juiste verhouding, is essentieel op om een hoog niveau te kunnen functioneren. Als je streeft naar meer spiermassa en meer kracht, kan het handig zijn om onder bepaalde omstandigheden voedingssupplementen te slikken als aanvullende voeding. Een van de populairste supplementen is creatine. Wat weet je van creatine en zijn voordelen?

Wat is creatine en wat doet het voor je lichaam?

Creatine is een lichaamseigen stof. Je lichaam is in staat het zelf aan te maken. Vaak gebeurt dit echter in onvoldoende mate. Creatine wordt door je lichaam gemaakt uit de aminozuren arginine, methionine en lysine. Creatine speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding van je lichaam. Het maakt krachtige energie-explosies mogelijk en is dan ook erg populair onder krachtsporters. Het helpt bij het kweken van spiermassa en is nodig om na een intensieve wedstrijd of training te zorgen voor snel en adequaat herstel. Daarnaast heeft het een positief effect op je hart- en bloedvaten en vertraagt het botontkalking. Vrouwen die tegelijkertijd spiermassa willen opbouwen en afvallen, vinden baat bij de vetverbrandende werking van creatine.

Wat zijn natuurlijke bronnen van creatine?

In de naam creatine vind je het Griekse woord ‘Kreas’ terug. Dit verwijst naar het Griekse woord voor vlees. Deze stof vind je met name in dierlijk voedsel als vlees en vis. Je lichaam heeft per dag ongeveer 3 gram creatine nodig, uit eigen aanmaak of uit voedingsmiddelen. Veel vrouwen denken dat creatinesupplementen meer iets is voor mannelijke krachtsporters. Vrouwelijke sporters kunnen ook baat hebben bij dit supplement. Het is zeker niet zo dat je er té gespierd van wordt, wat veel vrouwen minder aantrekkelijk bij zichzelf vinden.

Wanneer kan ik een hogere creatinebehoefte hebben?

Ben je bezig met een intensief trainingsprogramma met de focus op spieropbouw en gewichtsverlies door vetverbranding, dan kunnen creatinesupplementen je helpen. Je lichaam krijgt de juiste hoeveelheid binnen, waardoor je je sportieve doelen sneller behaalt en je spieren sneller en gezonder herstellen na een afmattende training. Ben je vegetariër of veganist, dan krijg je van nature al veel minder creatine binnen via je voeding. De kans op creatinetekorten is bij jou dan een stuk groter. Ben je al enigszins op leeftijd, dan kan creatine je helpen om de haast onvermijdelijke botontkalking nog een tijdje op afstand te houden.

Heb je onlangs een slepende ziekte of een ongeval meegemaakt, dan moet je lichaam hiervan herstellen. Creatine kan dan net die boost zijn die je nodig hebt om je spiermassa weer op peil te krijgen.

Creatine en andere voedingssupplementen van hoge kwaliteit

Creatine is gemakkelijk doseerbare vorm kun natuurlijk ook online bestellen bij een betrouwbaar leverancier. Naast creatinesupplementen heb je natuurlijk ook eiwitshakes, aminozuurpreparaten en multivitamines. Vraag aan een van de productspecialisten om erachter te komen welke supplementen je aan je voeding kunt toevoegen om op het door jou gewenste niveau te presteren.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie